sâmbătă, 18 aprilie 2015
Când ai făcut ultimul tur pe bicicletă? Invitație la mișcare!
Întrucât doresc să promovez lectura, dar și plimbările pe bicicletă și cred cu tărie că aceste activități duc la dezvoltarea fizică și psihică a tânărului, vă voi invita în acest blog să urmăriți un scurt reportaj despre o plimbare cu bicicleta prin București. Cu această ocazie, vă anunț că în perioada 23 aprilie – 3 mai 2015 va avea loc ”Turul ciclist caritabil – Cărțile copilăriei pe bicicletă”. La această super-plimbare cu bicicleta va participa Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României și Alex Ciocan, multiplu campion național la ciclism.
Doamne, de când mi-aș dori să particip și eu într-un tur în care să urmez un traseu lung, să vizitez locuri, să traversez ape, să fiu înconjurat de munți, aer curat, să mă odihnesc citind o carte. De exemplu, acest tur va avea ca itinerariu Sighetu Marmației – Dej – Cluj-Napoca – Alba Iulia – Sibiu – Brașov – Sinaia – București – Călărași – Constanța. Dacă locuiești în unul dintre orașele menționate, verifică aici programul turului ciclist și te poți alătura și tu evenimentului.
Să mai spun că DHS oferă biciclete copiilor participanți (8 – 14 ani) la acest tur? Ei trebuie să răspundă la câteva întrebări ce au legătură cu volumele ”Cărțile copilăriei (vezi lista aici)” - repovestiri după marile opere din literatura universală în cadrul evenimentelor de întâmpinare din orașele menționate mai sus. Dacă poți și dorești să ajuți la strângerea de fonduri pentru copiii care nu au acces la cărți, te invit să te implici. Deși nu voi putea participa activ la turul de 1000 de km întrucât nu locuiesc în zona adiacentă a traseului, voi fi la curent cu activitățile evenimentului.
Dar să revin la o mai veche plimbare plăcută cu bicicleta, când era început de vară, luna iunie, aproape scăpat de examenele de la facultate și hotărât să ies la o plimbare mai lungă cu bicicleta. Voiam să ajung acolo unde am fost în tabără prin 2003 – la Tabăra Pustnicu. Așadar vă invit la o călătorie virtuală de câteva minute prin București, acompaniată de comentariile privind traseul urmat şi orchestrată de câteva fotografii. Și ca bonus, pentru pasionații de trenuri care îmi urmăresc blogul, am fotografiat și un tren: Personalul de Constanța – București Obor, așa cum era el în iunie 2010.
Splaiul Independenţei văzut la 70-80 de cm înălţime
Casa Radio
Aglomeraţie în apropierea Spitalului Municipal
Aştept, primul, la semafor
Şi apoi cotesc spre Bulevardul Regina Elisabeta
Pe bulevard!
Trecem de Grădina Cişmigiu
... și pe lângă Cercul Militar Naţional
Şi ajungem la Universitate
În continuare, pe Bulevardul Carol I
Am ajuns şi în Piaţa Pache Protopopescu
Fântâna arteziană de la rondul din Pache Protopopescu
Salutăm vatmanul tramvaiului 55
Piaţa Iancului
Verde!
Un trafic lejer pe Şoseaua Pantelimon
Am ajuns şi aproape de Lacurile Pantelimon
250 kilometers to Constanţa. Sounds nice!
Vă salut!
Verdeaţă! Multă verdeaţă!
Ce frumos se aud cauciucurile la 20 km/h
Urc podul peste Magistrala FeRoviaRă Bucureşti – Constanţa
Fotografiez calea ferată şi cotesc spre Tabăra Pustnicu
Un tunel de verdeaţă!
Intrarea în Tabăra Pustnicu
Locuri de joacă și recreere
Trenul Personal 8014, Constanța – București Obor
Iar de aici am făcut cale întoarsă spre Bucureşti. Am fotografiat un tren şi am pornit bucuros spre casă. Traseul rutei este aici: http://www.bikemap.net/en/route/2981822-regie-pustnicu .
Vă mulţumesc pentru atenţie! Nu uitați de turul ”Cărțile copilăriei pe bicicletă!” Vă aștept cu întrebări și opinii!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu