duminică, 4 noiembrie 2012

Șuierul Mocăniței CFI 762.209 fluieră în centrul Sucevei

29 noiembrie 2008 -=- Locomotiva cu aburi CFI 762.209 in SuceavaIarna încă nu venise, lipsa zăpezii și a gerului confirmând acest lucru. Până la Crăciun mai era o lună de zile bune, iar speranța că va ninge încă sălășluia în sufletele noastre. Și totuși, în centrul urbei care are pretenția de a fi capitală a Bucovinei, Suceava, șuierele și aburul dens ale unei locomotive construită de Krauss pe la începutul secolului aminteau, cumva, de iarnă.

Pe o distanță de 500 de metri, o linie ferată cu ecartament îngust de 760mm era montată în Suceava. Așadar, linia îngustă de la Moldovița își pierdea – provizoriu - titlul de unică linie de Mocăniță din județul Suceava. Locomotiva 762.209 a CFI și manevrată de un mecanic locomotivă aproape de o vârstă cu ea trăgea sau împingea trei vagonașe ticsite de turiști entuziasmați.


Mocănița CFI în centrul SuceveiDin jumătate în jumătate de oră, trenul cu aburi fluiera plecarea fie din fața Casei de Cultură din Suceava, fie din fața Complexului Comercial Bucovina. Roțile mici scrâșneau pe linia ferată montată provizoriu. Acțiunea a făcut parte în cadrul programului demarat de Consiliul Județean Suceava: ”Crăciun în Bucovina” și a oferit sucevenilor și nu numai o imagine rară: o locomotivă cu aburi, în ”piele și oase”, plimbând copii, părinți și bunici, în timpul anotimpului rece în plin centru al Sucevei.


Capăt de linie


Trenul turistic cu aburi la capăt de linie


Capătul căii ferate dinspre Complexul Comercial Bucovina


Cale ferată îngustă vis-a-vis de Muzeul de Istorie


Mocănița închiriată în programul Crăciun în Bucovina


Aburi și căldura lângă Mocănița CFI


Hai în Bucovina, nu mai ezitați!


Locomotiva Krauss 762.209


Turiștii Trenului turistic


Poftiți în vagoane


Cupla de vagoane de ecartament îngust


Domnul mecanic de locomotivă cu aburi


Palatul de Justiție din Suceava


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UA-11835228-1